Son yılların en çok büyüme gösteren sektörlerinden bir tanesi olan güzellik salonları, artan iş hacmiyle hem ekonomiye hem de mesleği yapan uzmanlara katkı sağlıyor. 2018 Estetisyen Maaşları ne kadar?

Güzellik salonlarından kadınların hizmet alması kadar erkek müşterilerin de ilgisini çektiği için daha geniş bir müşteri potansiyeli oluşmuş durumdadır.

Güzellik salonlarında çalışan nitelikli güzellik uzmanları mesleğinde en iyi uzman olmak için devamlı gelişim ve çaba göstermelidir.

İyi bir Estetisyen’in Özellikleri Ne Olmalıdır?

  • Devamlı kendini geliştirmeli ve yeniliklerden haberdar olmalıdır.
  • Piyasa takibini iyi yapmalı ve rakiplerini gözlemlemelidir.
  • Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Güzellik Uzmanlığı diploması olmalıdır.
  • Diksiyonu düzgün olmalı ve müşteri ilişkilerini iyi yönetmelidir.
  • Kişisel bakımına önem vermeli ve hijyen kurallarına önce kendisi uymalıdır.
  • Yeni çıkan ürün ve cihazları tanımalı ve kullanımı için gerekli bilgi ve sertifikaya sahip olmalıdır.

 

2018 Estetisyen Maaşları Ne Kadar?

Estetisyenlik ve Güzellik Uzmanlığı kendi içinde seviyelerden oluşmaktadır.  1.2.3. ve 4. seviye şeklinde uzmanlıklar değişmektedir.

4. seviye diye tabir edilen ustalık saatine denk olan ve bu eğitimin MEB tarafından düzenlenen sınavına girip başarı belgesini alan güzellik uzmanları hem iş yeri açma belgesi hem de ustalık belgesine sahip olurlar. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. Uzman Estetisyenlerin 2018 Maaşları 2000-2500 TL civarında değişiklik gösterir. Sektöre yeni başlayan ve deneyimi olmayan Güzellik Uzmanları ise 1700-1800 TL civarı maaş alabilmektedir. Bu maaşlara sattıkları ürünlerin ve hizmetlerinin primleri de ilave edildiğinde oldukça dolgun ücretlerde çalışabilmektedirler.

MC Akademi Eğitim Kurumları olarak %100 iş garantili kurslarımıza kayıt olabilir, geleceğinizi şekillendirmek için iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Bizi arayın size en yakın şubemizdeki eğitim danışmanlarımızdan yardım alın.